2013-10-29

ognista jarzynowa z gwiazdkami...

Składniki:


1 sztuka skrzydło indyka, 4 litry woda, 6 sztuk ziemniaki, 1 pęczek włoszczyzna, 50 dag fasolka żółta, 2 małe papryczka chili, 1 łyżka vegeta, - do smaku maggi, 2 szklanki makaron gwiazdki, - ile potrzeba koperek, 4 sztuki ziele angielskie całe, 2 sztuki liście laurowe


skrzydło indyka dość duże zagotować w niewielkiej ilości wody i wodę wylać

teraz wlać 4 litry wody, dodać ziele i laurowe, gotować do miękkości mięsa i skrzydło wyjąć, ostudzone obrać z mięsa i dodać do zupy

do wywaru dać kawałeczki kalafiora, pokrojoną fasolkę świeżą lub paczkę mrożonej, włoszczyznę w kostkę i ziemniaki

dodać vegetę, pokrojoną chilli razem z pestkami

gotować na średnim ogniu z 20 minut

do smaku dodać maggi

ugotować makaron gwiazdki w osolonej wodzie, odlać na sito i makaron dodać do zupy, wymieszać

zupa jest dla amatorów ognistych smaków, na chłodne dni rozgrzewająca........SMACZNEGO!!!