Składniki:
1 sztuka skrzydło indyka,
4 litry woda,
6 sztuk ziemniaki,
1 pęczek włoszczyzna,
50 dag fasolka żółta,
2 małe papryczka chili,
1 łyżka vegeta,
- do smaku maggi,
2 szklanki makaron gwiazdki,
- ile potrzeba koperek,
4 sztuki ziele angielskie całe,
2 sztuki liście laurowe
skrzydło indyka dość duże zagotować w niewielkiej ilości wody i wodę wylać
teraz wlać 4 litry wody, dodać ziele i laurowe, gotować do miękkości mięsa i skrzydło wyjąć, ostudzone obrać z mięsa i dodać do zupy
do wywaru dać kawałeczki kalafiora, pokrojoną fasolkę świeżą lub paczkę mrożonej, włoszczyznę w kostkę i ziemniaki
dodać vegetę, pokrojoną chilli razem z pestkami
gotować na średnim ogniu z 20 minut
do smaku dodać maggi
ugotować makaron gwiazdki w osolonej wodzie, odlać na sito i makaron dodać do zupy, wymieszać
zupa jest dla amatorów ognistych smaków, na chłodne dni rozgrzewająca........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz