Składniki:
3 sztuki golonki indyka,
4 łyżki olej rzepakowy,
1 duża cebula
1 opakowanie curry czerwone po tajsku Royal Brand,
- do smaku maggi,
1 łyżeczka sól morska,
1/2 szklanki śmietana słodka,
3 szklanki woda
golonki indycze opłukać i osuszyć
na oleju je obsmażyć i dodać połówki cebul
pod przykryciem dusić z 40 minut na mniejszym ogniu
teraz wsypać przyprawę czerwone curry po tajsku
dolać 3 szklanki wody, doprawić maga kucharka i solą, dusić z 30 minut
gdy mięso jest już dobre to je wyjąc na talerz
do wywaru wlać 1/2 szklanki słodkiej śmietany 12% i blenderem wszystko zmiksować
sos jest zagęszczony i to bez mąki
podać z ryżem, ziemniakami lub z czym lubisz........SMACZNEGO!!!
czerwone curry po tajsku Royal Brand: produkt naturalny, bez soli - skład: czerwona papryka w kawałeczkach, cebulka dymka, imbir w proszku, płatki kokosowe lub wiórki, orzeszki ziemne, papryczki chili, pomidory suszone - opakowanie: 50 gram
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz