2013-08-21

sos sałatkowy "włoski" Prymat z jogurtem...

Składniki:


1 opakowanie sos sałatkowy włoski Prymat, 1 średni ogórek świeży, 1 pęczek rzodkiewki starte, 1 pęczek szczypiorek, 1 łyżeczka cukier, 1/2 łyżeczki sok z cytryny, 380 ml jogurt gęsty, 1 łyżka koperek siekany


ogórek obrać ze skórki i przekroić wzdłuż

usunąć pestki - nie będzie ogórek tyle soku puszczać

ogórek, rzodkiewki umyte zetrzeć na tarce grubsze oczka

czosnek drobniutko posiekać, szczypiorek pokroić

do składników dodać opakowanie sosu sałatkowego, cukier, sok z cytryny i wszystko wymieszać

dodać gęsty jogurt, koperek i wymieszać

schować do lodówki na 30 minut, aby smaki się "przegryzły"

o takim smaku sos lubimy do placków ziemniaczanych, do zimnych mięs, wędlin i np. do surowych warzyw........SMACZNEGO!!!