2013-05-18

galaretkowy deser "truskawka"...

Składniki:

20 sztuk truskawki świeże, 200 ml jogurt truskawkowy gęsty, 10 sztuk biszkopty okrągłe, 1 opakowanie galaretka truskawkowa, 1 opakowanie galaretka agrestowa

truskawki dobrze opłukać i osuszyć na sicie

galaretkę truskawkową rozmieszać w 200 ml gorącej wody

ostudzoną wymieszać z jogurtem

do salaterki wlać jogurtowa galaretkę i włożyć biszkopty

biszkopty lekko przyciskać-szybciej wchłoną jogurt

odstawić do lodówki do stężenia

galaretkę agrestową rozmieszać w 400 ml gorącej wody i odstawić do wystudzenia

na zimny jogurt poukładać połówki truskawki i zalać je zimną agrestową galaretką

odstawić do lodówki na kilka godzin

deser jest lekki, ochładzający i pyszny........SMACZNEGO!!!

AKCJA: