2013-05-25

galaretki z % i ananasem z czekoladą...

Składniki:

1 sztuka galaretka agrestowa, 2 krążki ananas w puszce, 1 sztuka czekolada gorzka,100 ml wódka czysta

galaretkę rozmieszać w 300 ml gorącej wody i wystudzić

czekoladę gorzką roztopić w miseczce nad gorącą wodą

foremka silikonowa na czekoladki 15 sztuk - do każdej foremki wlać 1 łyżkę czekolady

na czekoladę położyć cząstkę ananasa i do lodówki do zastygnięcia

teraz do pełna dać zimną galaretkę wymieszaną z wódką i do lodówki do stężenia na kilka godzin

przed wyjęciem na talerz foremkę włożyć na 30 minut do zamrażalnika - dobrze galaretki z czekoladą będzie można wyjąć z foremek

smaczny, zimny deser dla dorosłych.......SMACZNEGO!!!!