Składniki:
1 duża kapusta biała na gołąbki,
50 dag mielone wieprzowe,
2 torebki ryż,
1 opakowanie mieszanka risotto Royal Brand,
2 sztuki jajka,
2 łyżki vegeta,
1 łyżeczka pieprz czarny świeżo mielony,
1 litr sok pomidorowy,
2 szklanki woda,
2 łyżki maggi,
1 szklanka śmietana,
2 łyżki mąka pszenna,
1 pęczek koperek siekany
ugotować ryż i ostudzić - warzywa suszone zalać wodą na 30 minut i potem wodę odlać
mielone wymieszać z jajkiem, warzywami, vegetą, pieprzem mielonym i dobrze wymieszać masę
główkę kapusty obgotować we wrzątku i ściągać liście
na każdy liść nałożyć porcje mięsa z ryżem i zawijać ciasno liście
na smalcu obsmażać gołąbki i przekładać je do garnka
wlać 2 szklanki wody, 1 litr soku pomidorowego, maggi i pod przykryciem gotować na mniejszym ogniu z 30-40 minut
wywar z garnka odlać do mniejszego garnka i zagęścić sos śmietaną wymieszaną z mąką i koperkiem
dzięki dodaniu mieszanki risotto Royal Brand jest wyjątkowy smak farszu w gołąbkach.......SMACZNEGO!!!
mieszanka przypraw risotto Royal Brand: nie zawiera glutaminianu sody, produkt naturalny - skład: cebula, marchew, pietruszka, szczypiorek, kukurydza, grzyby suszone, pomidory, pieprz biały, sól naturalna - opakowanie: 50 gram
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz