2013-04-30

galaretki Mohito i Blue Curacao w smacznym i łatwym deserze...

Składniki:

1 opakowanie biszkopty 180 gram, 1 jogurt wiśniowy gęsty 180 gram, 1 galaretka Mohito-Winiary, 1 opakowanie galaretka Blue Curacao-Winiary, 2 banany mniejsze, - ile potrzeba wiórki kokosowe


galaretkę Blue Curacao rozpuścić w 3/4 szklance gorącej wody i ostudzić - ostudzoną wymieszać z jogurtem na gładką masę

galaretkę Mohito rozpuścić jak w opisie na opakowaniu - 1,5 szklanki gorącej wody i ostudzić

biszkopty rozdrobnić na drobno w blenderze

do foremek silikonowych 4x7cm dodać po 1 łyżce miałkich biszkoptów

na biszkopty wlać 2 łyżki jogurtu z galaretką i małą łyżeczką wszystko przemieszać

posypać wiórkami kokosowymi

na wierzchu położyć po 2 plasterki banana i schować do lodówki do stężenia

teraz do każdej foremki wlać zimną galaretkę Mohito i schować do lodówki na kilka godzin

i tak mamy smaczny, łatwy, tani deser na zimno ze smakiem tropikalnych galaretek o wyjątkowo wyrazistym smaku i zapachu.........SMACZNEGO!!!