2013-01-02

kotleciki ryżowe z sosem czosnkowo jogurtowym...

Składniki:


3 torebki ryż ugotowany, 1 sztuka cebula, 1 łyżka masło, 1/2 szklanki tarta bułka, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, 1 łyżeczka jarzynka, 1 sztuka jajko, - do smaku maggi, - ile potrzeba olej do smażenia, 1 duży kubek jogurt, 1 łyżeczka cukier, 1/2 łyżeczki pieprz czarny mielony, - do smaku sól morska, 4 ząbki czosnek


dzień wcześniej ryż dobrze ugotować nawet na papkę

na drugi dzień do zimnego ryżu dodać zrumienioną cebulkę na maśle, jajko, pieprz mielony, jarzynkę, maggi do smaku, tartą bułkę i dobrze wyrobić masę

na oleju smażyć na złocisto kotleciki ryżowe

do jogurtu wcisnąć czosnek, dodać pieprz mielony, cukier, sól i dobrze wymieszać

kotleciki ryżowe lubimy z takim sosikiem na kolację......SMACZNEGO!!!