2012-12-07

żółta fasolka szparagowa w rozgrzewającej zupie..

Składniki:


1 kg kości schabowe, 3 sztuki ziele angielskie, 2 sztuki liście laurowe, 2 łyżki jarzynka, 5 litrów woda, 1 pęczek włoszczyzna, 3/4 kg fasolka żółta zamrożona, 6 sztuk pomidory zmiksowane, 5 sztuk ziemniaki, 1 łyżka sos sojowy, 2 łyżeczki papryka ostra, 1 pęczek natka pietruszki


kości schabowe zagotować i zebrać "szumy: cedzakiem - dodać jarzynkę, ziele i liście i gotować do miękkości mięsa na kościach - gotowe wyjąć z garnka i włożyć ziemniaki pokrojone w kostkę i na średnio zmiksowaną włoszczyznę - gotować z 15 minut

moją fasolkę zamrożoną latem opłukałam i włożyłam do zupy

pomidory ze skórką zmiksowane wlać do zupy i gotować wszystko z 10-15 minut - do smaku dodać sos sojowy, paprykę ostrą, posiekaną natkę pietruszki i włożyć obrane mięso z kości

pyszna, lekka i rozgrzewająca zupa......POLECAM......
SMACZNEGO!!!!
AKCJA: