6.12.2012

pyszna wątróbka z dorsza w swoim oleju...

2 komentarze:

Agata pisze...

Ojej, nie wiedziałam, że coś takiego istnieje! ale to raczej dla tych, którzy mogą kupić prosto z kutra :) pozdrawiam z południowej Polski :)

Xes pisze...

yhmmm wszystko fajnie ,mieszkam na południu Polski, ojciec zapalony wędkarz właśnie przywiózł wątróbkę i ikrę ze złowionych własnoręcznie Dorszy pod Bornholmem... szukam przepisu a tu nagle "lekki" szok!

http://www.dw.de/niemcy-ostrzegaj%C4%85-w%C4%85tr%C3%B3bka-z-ba%C5%82tyckich-dorszy-powa%C5%BCnie-ska%C5%BCona/a-16579534

200g wątróbki z Bałtyku zawiera tyle dioksyn, furanów i organicznych związków chloru PCB że 48 tygodni wątroba potrzebuje na przetrawienie ;/