2012-12-06

wątróbka z dorsza na szybko do pieczywa smażona...

Składniki:


20 dag wątróbka z dorsza, 3/4 łyżeczki pieprz czarny mielony, 1/2 łyżeczki jarzynka, 1 łyżka mąka pszenna, 1 sztuka cebula


umytą wątróbkę z dorsza obsuszyć i posypać pieprzem, jarzynką - zostawić na 30 minut

polecam wątróbkę w oleju w słoiku TUTAJ

patelnię teflonową rozgrzać ale BEZ OLEJU - wątróbka wytopi swój olej

na gorącą patelnię układać obsypaną mąką wątróbkę - zaraz będzie sporo oleju na patelni

smażyć na rumiano z obu stron ze 2x obracając wątróbkę - wykładać na ręcznik kuchenny - na tym oleju podsmażyć pokrojoną cebulę na złocisto

wyjątkowa i smaczna wątróbka z pieczywem.......POLECAM......
SMACZNEGO!!!