2012-12-29

kotlety z karkówki na obiad...

Składniki:


4 porcje karkówka bez kości, 1/2 łyżeczki pieprz czarny mielony, 1 łyżka marynata klasyczna Prymat, 1 łyżka mleko, 2 sztuki jajka, - ile potrzeba tarta bułka mąka pszenna, 1/2 kostki smalec, 50 dag ziemniaki ugotowane, 1 łyżka koperek siekany, 4 sztuki ogórki kiszone domowe


porcje karkówki rozbić tłuczkiem

jajka roztrzepać z łyżką mleka, pieprzem, łyżką marynaty

kotlety zanurzyć w jajkach i do lodówki choć na 1 godzinę

tartą bułkę wymieszać z mąką i obtaczać w tym kotlety

na gorącym smalcu smażyć na rumiano z obu stron


na koniec kotlety nakryć pokrywką i na mniejszym ogniu poddusić ze 3 minuty

podać z tłuczonymi z koperkiem ziemniakami i kiszonymi ogórkami (podałam swoje domowe z kminkiem kiszone)........SMACZNEGO!!!