2012-12-15

gołąbki włoskie z wołowiną po azjatycku z ryżem..

Składniki:


4 szklanki ryż, 1 duża kapusta włoska, 60 dag mielone wołowe, 2 sztuki jajka, 1 łyżeczka pieprz czarny grubomielony, 1 łyżeczka papryka ostra, 1 łyżeczka maggi, 1 sztuka cebula, 1 opakowanie mieszanka przypraw Royal Brand "do wołowiny po azjatycku", 1/4 kostki smalec, 2 szklanki woda


ryż wsypać do osolonej wody i ugotować-odcedzić na sicie

do ryżu dodać mięso, przyprawy, śmietanę i dobrze wszystko wyrobić

kapustę liście obgotować we wrzątku, usunąć głąbki żylne i w każdy liść zawijać porcje mięsa

z 12 gołąbków surowych zamroziłam, potem je tylko odmrożę i przygotuje jak świeże

na smalcu obsmażać gołąbki z obu stron - obsmażone gołąbki włożyć do garnka, wlać wodę i dusić z 40 minut

smaczne gołąbki można podać z sosem jaki lubisz i ziemniakami lub jeść same gołąbki z pieczywem.....my tak właśnie lubimy.......SMACZNEGO!!!!

mieszanka przypraw Royal Brand "do wołowiny po azjatycku" to bardzo aromatyczna mieszanka, odpowiadająca smakom moich domowników - skład: cebula, imbir, czosnek, cynamon, kardamon, goździki, pieprz, papryka chili, zielona papryka, kolendra, sól - przyprawy Royal Brand zawierają tylko naturalne składniki, nie zawiera glutaminianu sodu, naturalne liofilizaty - opakowanie 50 gram