2012-11-13

wątróbka"tzatziki" z ogórkiem wyśmienita w smaku...

Składniki:


50 dag wątróbka kurczaka, 1 szklanka jogurt naturalny, 1 opakowanie przyprawa Tzatziki – pikantny sos czosnkowy Prymat, 4 łyżki mąka pszenna, 1/4 kostki masło do smażenia, 1 większy ogórek zielony,1 szklanka wody, - do smaku maggi


oczyścić wątróbkę i dobrze opłukać - jogurt naturalny wymieszać z całą torebką "tzatziki" pikantne czosnkowe

w jogurcie wymieszać wątróbkę i na kilka godzin do lodówki ( ja na całą noc zostawiłam)

wątróbkę wylać na sito, potem obsypać mąką i smażyć na klarowanym maśle na rumiano z obu stron - obsypuję w woreczku: nie brudzi sypie się mąka

do wątróbki dodać połowę dużego ogórka (reszta do przybrania) na pół plasterki i wymieszać

dolać 1 szklankę wody i dusić pod przykryciem na małym ogniu około 20 minut

wyśmienita w smaku "tzatziki" wątróbka na kolacje z pieczywem, ewentualnie posolić do smaku na talerzu, przybrać startym surowym ogórkiem......POLECAM......
SMACZNEGO!!!!