Składniki:
50 dag wątróbka z kurczaka,
4 łyżki mąka pszenna,
1/4 kostki smalec,
2 sztuki cebula,
1 duże jabłko,
2 łyżki majeranek,
1 łyżeczka pieprz mielony,
3/4 szklanki woda,
1/2 szklanki rodzynki sułtanki
wątróbkę z kurczaka oczyścić, opłukać i obsuszyć
obsypaną w mące wątróbkę smażyć na smalcu na rumiano szybko na większym ogniu
gdy zrumieniona zmniejszyć ogień i wsypać pokrojoną cebulę, jabłka, majeranek, pieprz mielony - dolać 3/4 szklanki wody i pod przykryciem dusić z 20 minut
1/2 szklanki rodzynek zalać wrzątkiem i z 5 minut je moczyć - wylać wodę ze
szklanki
wątróbkę na talerzu posolić i obsypać rodzynkami
bardzo lubimy na ciepłą kolację z pieczywem razowym.......
....SMACZNEGO!!!
1 komentarz:
Mmm, w takiej wersji jeszcze nie jadłam, musiała być przepyszna ;)
Prześlij komentarz