25 dag makaron żytni kokardki Lubella, 1 torebka sos carbonara Lubella, 200 ml śmietana, 1/2 szklanki woda, 2 łyżki natka pietruszki, 15 dag karkówka, 1 łyżka olej, 1 mała cebula, 1/2 łyżeczki pieprz mielony
karkówkę bez kości pokroić na kosteczkę i obsypać mąką - na oleju zrumienić - dodać pokrojoną drobno cebulę małą i pieprz mielony
ugotować na "al dente" makaron kokardki w osolonej wodzie około 20 minut
sos przygotowałam wg swojej innowacji: trochę rzadszy niż jest w opisie na torebce i z dodatkiem karkówki smażonej z cebulką - taki bardziej lubimy
ze śmietaną 18% i wodą wymieszać "danie z pomysłem Lubelli carbonara serowo-śmietanowe" i wlać do karkówki
mieszając gotować około 1-2 minuty - dodałam jeszcze natkę pietruszki
ugotowany makaron wsypać do sosu i zamieszać ..... szybki, smaczny obiad ....POLECAM......
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz