Składniki:
1 kg żeberka wieprzowe,
1 opakowanie przyprawa do żeberek,
- ile potrzeba smalec lub olej,
3 szklanki woda,
1 sztuka kostka warzywna,
2 duże pory,
1 mały seler korzeniowy,
1 mała pietruszka korzeń,
2 ząbki czosnek,
- do smaku sól lub maggi
żeberka natrzeć przyprawą do żeberek i na całą noc do lodówki
zrumienić z obu stron na gorącym oleju
pory,czosnek, kawałek selera i pietruszki zmiksować w misie blendera i zmiksowane przełożyć do żeberek i z 5 minut podsmażać mieszając
dolać 3 szklanki wody i włożyć kostkę warzywną - gotować na mniejszym ogniu do miękkości żeberek
żeberka wyjąć z garnka i blenderem zmiksować sos - jest gęsty bez mąki
do smaku można dodać soli lub maggi
w porowym sosie żeberka....POLECAM dla smaku sosu.....
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz