2012-11-21

w porowym sosie żeberka..

Składniki:


1 kg żeberka wieprzowe, 1 opakowanie przyprawa do żeberek, - ile potrzeba smalec lub olej, 3 szklanki woda, 1 sztuka kostka warzywna, 2 duże pory, 1 mały seler korzeniowy, 1 mała pietruszka korzeń, 2 ząbki czosnek, - do smaku sól lub maggi


żeberka natrzeć przyprawą do żeberek i na całą noc do lodówki

zrumienić z obu stron na gorącym oleju

pory,czosnek, kawałek selera i pietruszki zmiksować w misie blendera i zmiksowane przełożyć do żeberek i z 5 minut podsmażać mieszając

dolać 3 szklanki wody i włożyć kostkę warzywną - gotować na mniejszym ogniu do miękkości żeberek

żeberka wyjąć z garnka i blenderem zmiksować sos - jest gęsty bez mąki

do smaku można dodać soli lub maggi

w porowym sosie żeberka....POLECAM dla smaku sosu.....
SMACZNEGO!!!