2012-11-02

mielonka+pieczarki+jajka+nać selera i jest pasta...

Składniki:


30 dag mielonka kanapkowa, 30 dag pieczarki brązowe, 6 sztuk jajka gotowane na twardo, 2 łyżki liście selera korzeniowego, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, 1/2 kostki masło lub margaryna, - do smaku sól morska, 1/2 łyżeczki papryka ostra


jajka ugotować na twardo i obrać - pół jajka zostawić do dekoracji

pieczarki brązowe obrać pokroić na kawałki - mielonkę pokroić na kawałki

mam zamrożone liście selera - użyłam 2 łyżki - wszystko zmiksować w misie blendera

na maśle lub palmie do smażenia dobrze podsmażyć całą zmiksowaną pastę

do smaku dodać pieprz, paprykę ostrą i sól morską

ostudzoną pastę schować do lodówki na 2-3 godziny

smaczna pasta do pieczywa i chlebka nie trzeba już smarować masłem......
SMACZNEGO!!!!