Składniki:
30 dag mielonka kanapkowa,
30 dag pieczarki brązowe,
6 sztuk jajka gotowane na twardo,
2 łyżki liście selera korzeniowego,
1 łyżeczka pieprz czarny mielony,
1/2 kostki masło lub margaryna,
- do smaku sól morska,
1/2 łyżeczki papryka ostra
jajka ugotować na twardo i obrać - pół jajka zostawić do dekoracji
pieczarki brązowe obrać pokroić na kawałki - mielonkę pokroić na kawałki
mam zamrożone liście selera - użyłam 2 łyżki -
wszystko zmiksować w misie blendera
na maśle lub palmie do smażenia dobrze podsmażyć całą zmiksowaną pastę
do smaku dodać pieprz, paprykę ostrą i sól morską
ostudzoną pastę schować do lodówki na 2-3 godziny
smaczna pasta do pieczywa i chlebka nie trzeba już smarować masłem......
SMACZNEGO!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz