2012-11-21

jabłka z dynią w chrupiącym cieście...

Składniki:


CIASTO: 25 dag mąka tortowa, 1 łyżeczka proszek do pieczenia, 2 sztuki jajka, 3/4 szklanki cukier, - szczypta sól, 15 dag masło
NADZIENIE: 6 sztuk jabłka, 1/4 szklanki cukier, 1/4 szklanki woda, 1 łyżka tarta bułka, - w opisie dynia lub inne, - ile potrzeba puder cukier


jabłka bez skórki pokrojone na małe kawałki z 1/4 szklanki wody i cukru dusić z 5 minut mieszając - na koniec wymieszać z 1 łyżką tartej bułki i do wystudzenia

zrobić ciasto kruszonkę i wsypać 3/4 ciasta do tortownicy 24cm wysmarowanej tłuszczem i tartą bułką - na ciasto wyłożyć jabłka i dynię (słoik po dżemie) z mojego przepisu TUTAJ
można dodać inne dodatki

na wierzch rozłożyć resztę ciasta i piec w nagrzanym prodiżu około 40 minut - inne piecyki nagrzane do 200C i 40 minut

ciasto zostawić do wystudzenia

posypać pudrem cukrem......smaczne jabłka z dynią w chrupiącym cieście......
SMACZNEGO!!!