2012-09-23

pieczarki cukinią nadziane w panierce...

Składniki:


4 większe pieczarki, 1/2 sztuki cebula, 2 plastry cukinia, 1/2 łyżeczki pieprz mielony, - do smaku sól morska, 2 sztuki jajka, - ile potrzeba tarta bułka, - ile potrzeba olej


z oczyszczonych pieczarek odciąć nóżki i lekko pieczarki wydrążyć - resztki pieczarek posiekać drobno, posiekać cebulę i cukinię

na łyżce oleju podsmażyć cebulę, pieczarki, cukinię - do smaku dodać pieprz i sól

na koniec dodać 1 łyżkę tartej bułki i dobrze wymieszać na patelni i ostudzić

nadzienie nakładać w pieczarki i przycisnąć dłonią - każdą pieczarkę maczać w jajku, w tartej bułce i smażyć na gorącym oleju z obu stron

pyszna przegryzka na kolację....
SMACZNEGO!!!