2012-09-12

leczo z wątróbką drobiową...

Składniki:


1 większa cebula, 1 średnia cukinia, 3 sztuka papryka kolorowa, 2 większe pomidory, 1/2 łyżeczki pieprz mielony, 1/2 łyżeczki Cayenne, 1 łyżeczka cukier, - do smaku sól morska, - do smaku magi Kucharek, 1/4 szklanki woda, - ile potrzeba olej, 50 dag wątróbka z kurczaka, 3 łyżki masło, - ile potrzeba mąka, - do smaku pieprz sól


wszystkie składniki pokroić w kostkę

na oleju zeszklić cebulę posypaną cukrem - dodawać cukinię - papryki - pomidory

do smaku dać mielony pieprz, sól morską, cayenne i maggi

wlać 1/4 szklankę wody i dusić z 20 minut, co jakiś czas mieszając

oczyszczoną, umytą wątróbkę - posypaną mąką i pieprzem mielonym na drugiej patelni usmażyć na rumiano

na leczo ułożyć wątróbkę i posolić ją dla smaku....
SMACZNEGO!!!!