Składniki:
1 większa cebula,
1 średnia cukinia,
3 sztuka papryka kolorowa,
2 większe pomidory,
1/2 łyżeczki pieprz mielony,
1/2 łyżeczki Cayenne,
1 łyżeczka cukier,
- do smaku sól morska,
- do smaku magi Kucharek,
1/4 szklanki woda,
- ile potrzeba olej,
50 dag wątróbka z kurczaka,
3 łyżki masło,
- ile potrzeba mąka,
- do smaku pieprz sól
wszystkie składniki pokroić w kostkę
na oleju zeszklić cebulę posypaną cukrem - dodawać cukinię - papryki - pomidory
do smaku dać mielony pieprz, sól morską, cayenne i maggi
wlać 1/4 szklankę wody i dusić z 20 minut, co jakiś czas mieszając
oczyszczoną, umytą wątróbkę - posypaną mąką i pieprzem mielonym na drugiej patelni usmażyć na rumiano
na leczo ułożyć wątróbkę i posolić ją dla smaku........SMACZNEGO!!!!
2 komentarze:
Interesująca propozycja ;)
Muszę kiedyś wykorzystać Twój pomysł na obiad! ;-)
Prześlij komentarz