2012-09-02

gotowane golonki podane z grochem i kapustą...

Składniki:


4 sztuki golonki nieduże, 6 łodyg naci selera zwykłego, 4 sztuki ziele angielskie Prymat, 2 sztuki liście laurowe Prymat, 2 sztuki jałowiec Prymat, 1 łyżka jarzynka Kucharek, 4 ząbki czosnek, 6 sztuk pieprz ziarna, - do smaku magi Kucharek


golonki oczyścić z włosia , najlepiej opalić nad ogniem - ja opalam nad świeczką - zeskrobać pozostałości i dobrze umyć

zagotować golonki i wszystko wylać, golonki opłukać i zalać świeżą wodą

przygotować groch z kapustą z mojego przepisu TUTAJ

dodać nacie selera całe, ziele, liść, ziarna jałowca, pieprzu, czosnek cały, jarzynkę

pod przykryciem na mniejszym ogniu gotować ze 3 godziny - aż kość będzie odchodzić od mięsa

golonkę podać na grochu z kapustą.....chrzan, musztarda, ćwikła do wyboru.....
SMACZNEGO!!!!