Składniki:
4 sztuki golonki nieduże,
6 łodyg naci selera zwykłego,
4 sztuki ziele angielskie Prymat,
2 sztuki liście laurowe Prymat,
2 sztuki jałowiec Prymat,
1 łyżka jarzynka Kucharek,
4 ząbki czosnek,
6 sztuk pieprz ziarna,
- do smaku magi Kucharek
golonki oczyścić z włosia , najlepiej opalić nad ogniem - ja opalam nad świeczką - zeskrobać pozostałości i dobrze umyć
zagotować golonki i wszystko wylać, golonki opłukać i zalać świeżą wodą
przygotować groch z kapustą z mojego przepisu TUTAJ
dodać nacie selera całe, ziele, liść, ziarna jałowca, pieprzu, czosnek cały, jarzynkę
pod przykryciem na mniejszym ogniu gotować ze 3 godziny - aż kość będzie odchodzić od mięsa
golonkę podać na grochu z kapustą.....chrzan, musztarda, ćwikła do wyboru.....
SMACZNEGO!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz