Składniki:
3 sztuki jajka,
10 łyżek olej,
10 łyżek cukier,
1 opakowanie cukier waniliowy,
10 łyżek mąka pszenna,
1,5 łyżeczki proszek do pieczenia,
50 dag rabarbar,
- w opisie kruszonka cynamonowa,
- ile potrzeba cukier puder
rabarbar obrać i pokroić w kawałeczki
wszystkie składniki ciasta dobrze utrzeć mikserem aż będą pęcherzyki powietrza - blaszkę wyłożyć pergaminem i przełożyć ciasto do blaszki
rabarbar gęsto rozłożyć na cieście i posypać kruszonką
kruszonka - 10 dag tłuszczu zimnego, 10 dag cukru, 1 łyżeczka cynamonu, mąka 15-20 dag - mikserem spiralami zrobić kruszonkę lub ręcznie
włożyć do nagrzanego prodiża lub piecyka do 200C i piec około 40-45 minut - po upieczeniu dobrze ostudzić
posypać pudrem cukrem i można podać z łyżką śmietany ....
SMACZNEGO!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz