2012-06-24

kruszonka cynamonowa z rabarbarową szarlotką ucieraną z prodiża..

Składniki:

3 sztuki jajka, 10 łyżek olej, 10 łyżek cukier, 1 opakowanie cukier waniliowy, 10 łyżek mąka pszenna, 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia, 50 dag rabarbar, - w opisie kruszonka cynamonowa, - ile potrzeba cukier puder


rabarbar obrać i pokroić w kawałeczki wszystkie składniki ciasta dobrze utrzeć mikserem aż będą pęcherzyki powietrza - blaszkę wyłożyć pergaminem i przełożyć ciasto do blaszki

rabarbar gęsto rozłożyć na cieście i posypać kruszonką

kruszonka - 10 dag tłuszczu zimnego, 10 dag cukru, 1 łyżeczka cynamonu, mąka 15-20 dag - mikserem spiralami zrobić kruszonkę lub ręcznie

włożyć do nagrzanego prodiża lub piecyka do 200C i piec około 40-45 minut - po upieczeniu dobrze ostudzić

posypać pudrem cukrem i można podać z łyżką śmietany ....
SMACZNEGO!!!!