jogurt naturalny gęsty 3 opakowania po 380 gram każde,
jogurt truskawkowy 380 gram,
cukier puder 1 szklanka,
żelatyna 7 łyżeczek + woda gorąca 3/4 szklanki,
ciasto z dżemem 1 opakowanie 400 gram
Do pojemnika dodać jogurt naturalny gęsty i jogurt truskawkowy, cukier puder, mikserem połączyć składniki, wlać letnią, rozpuszczoną żelatynę i szybko zmiksować masę sernikową.
Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, na dno formy wyłożyć kawałki ciasta z dżemem, na ciasto wylać masę sernikową.
Wygładzić łyżką wierzch sernika, schować do lodówki do zastygnięcia.
Galaretki wymieszać w gorącej wodzie i wystudzić, lekko stężałą galaretkę wylać na sernik, schować do lodówki na kilka godzin.
Najlepiej kroić nożem maczanym w gorącej wodzie - bardzo szybki, łatwy smaczny sernik na zimno z jogurtów, na spodzie babki z dżemem i galaretką, idealny nie tylko latem deser.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz