Składniki:
jajka 6 sztuk "M",
cukier 1 szklanka,
twaróg śmietankowy 70 dag,
jogurt gęsty naturalny 380 gram,
kasza manna 4 łyżki,
budyń czekoladowy 1 opakowanie,
kakao 4 łyżki,
chałwa 300 gram,
krakersy 200 gram,
puder cukier- ile potrzeba
Składniki temperatura pokojowa - jajka, cukier utrzeć mikserem do białości na "kogel mogel".
Twaróg śmietankowy przecisnąć przez praskę do ziemniaków do masy jajecznej.
Dodać kakao, jogurt gęsty, budyń czekoladowy, kaszę manną i mikserem krótko połączyć składniki.
Do masy serowej pokroić nożykiem chałwę i łyżką wymieszać delikatnie.
Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, na dnie rozsypać połowę połamanych krakersów, wylać masę serową.
Na wierzch masy serowej posypać resztę ale drobniej pokruszonych krakersów, łyżką delikatnie wcisnąć do masy sernika.
Piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 60 minut, pod koniec pieczenia można nakryć papierem do pieczenia aby za mocno się przypiekł wierzch sernika.
W formie sernik wystudzić, najlepiej upiec wieczorem, przed podaniem posypać pudrem cukrem - sernik kakaowy z chałwą pieczony na krakersach i z kruszonką z krakersów jest smaczny, wilgotny, delikatny........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz