Papryki oczyścić z gniazdek nasiennych, opłukać i pokroić na kawałeczki, cebule obrane pokroić w kostkę, marchew, pietruszkę obrana pokroić w kostkę, ząbki czosnku w talarki.
W garnku na oleju podsmażyć cebule, dodać pozostałe warzywa, pokrojone w kostkę pomidory ze skórką lub bez i czosnek z 10 minut, mieszać.
Dodać obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki, wlać rosół lub wodę z kostką rosołową.
Gotować do miękkości ziemniaków, pod koniec wsypać sól czosnkową, paprykę wędzoną, pieprz mielony czarny, gdy ziemniaki miękkie zdjąć garnek z ognia i dodać natkę pietruszki - bardzo smaczna zupa na rosole warzywna, zupa jest idealna na letnie dni, gdyż smakuje w temperaturze pokojowej lub letniej.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz