Składniki:
biszkopty okrągłe 200 gram,
truskawki 50 dag,
galaretka agrestowa 1 opakowanie + 2 łyżeczki żelatyny deserowej + gorąca woda 300 ml,
jogurt naturalny gęsty 380 gram,
galaretka truskawkowa 1 opakowanie + 2 łyżeczki żelatyny deserowej + gorąca woda 300 ml,
śmietana 18% 330 gram,
galaretka cytrynowa 2 opakowania + gorąca woda 900 ml
Galaretkę agrestową wymieszać w gorącej wodzie i wystudzić, zimną wlać do jogurtu gęstego i rózgą dobrze wymieszać.
Tortownica 24 cm wyłożona folią spożywczą, na dnie rozłożyć biszkopty i wylać masę jogurtową, wygładzić wierzch.
Opłukane truskawki pokroić na plastry i lekko powciskać w masę jogurtową, schować do lodówki.
Galaretkę truskawkową wymieszać w gorącej wodzie i wystudzić, zimną wlać do śmietany gęstej i rózgą dobrze wymieszać, wylać na truskawki, resztę truskawek delikatnie powciskać w masę śmietankową i do lodówki.
Galaretki cytrynowe wymieszać w gorącej wodzie, wystudzić, tężejącą galaretkę wylać na truskawki, zostawić najlepiej na całą noc w lodówce, kroić nożem maczanym w ciepłej wodzie - bardzo prosty, łatwy, tani deser na zimno z jogurtem, śmietaną, truskawkami, galaretkami na biszkoptach........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz