Składniki:
jajka 5 sztuk "L",
cukier 1 szklanka,
cukier wanilinowy 1 opakowanie,
budyń waniliowy 1 opakowanie,
kasza manna 4 łyżki,
buraczki ugotowane starte 1 szklanka,
biszkopty małe 1 opakowanie,
puder cukier - ile potrzeba
Składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier, cukier wanilinowy ubić mikserem do białości z 3 minuty na najwyższych obrotach.
Do masy dodać twaróg z wiaderka, wsypać budyń, kaszę manną, ugotowane starte buraczki i mikserem połączyć składniki z 1 minutę.
Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, na dnie rozsypać malutkie biszkopciki, wylać masę serową, biszkopciki mogą podnieść się do góry, ale to nie szkodzi.
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, sernik piec z 60 minut, do suchego patyczka, w formie sernik dobrze wystudzić, najlepiej upiec wieczorem na następny dzień, przed podaniem posypać pudrem cukrem - bardzo, smaczny, puszysty, wilgotny sernik z dodatkiem ugotowanych buraczków i malutkich, okrągłych biszkopcików.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz