Składniki:
udka kurczaka 3 sztuki duże,
przyprawa do kurczaka 1 opakowanie,
papryka słodka 1 łyżka,
papryka ostra 1/2 łyżeczki,
olej rzepakowy 1/4 szklanki,
przyprawa w płynie 1 łyżeczka
Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym udka mocno natrzeć przyprawą do kurczaka, papryką wymieszaną w oleju rzepakowym i przyprawą w płynie.
Udka schować do lodówki najlepiej na całą noc.
Naczynie w którym pieczone będą udka nakryć folią, wstawić do piekarnika nagrzanego na 220C, grzanie góra/dól, piec udka 45 minut, następnie folię zdjąć i piec w termoobiegu na 160C około 10-15 minut.
Można podać z ziemniakami na ciepło lub na zimno do pieczywa.
- pyszne, aromatyczne, kruche i soczyste udka kurczaka, idealne na ciepły obiad i na kolację do pieczywa.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz