Składniki:
kapusta młoda 2 główki większe,
ryż 3 szklanki,
mięso mielone z szynki 50 dag,
cebula 1 sztuka,
jajka 2 sztuki, VEGETA NATUR do mięsa mielonego
"zobacz TUTAJ"
1 opakowanie,
pieprz mielony 1 łyżeczka,
sok pomidorowy 1 litr,
śmietana 12% 200 gram
Z kapusty wyciąć głąb, włożyć do wrzątku i krótko sparzać liście ściągając z główki.
Ryż ugotować do miękkości w nie osolonej wodzie, nadmiar wody odlać i zostawić do wystygnięcia, dodać VEGETA NATUR do mięsa mielonego-duży wybór przypraw
"zobacz TUTAJ", jajka, pokrojoną cebulę, pieprz mielony i dokładnie ręką wyrobić.
Z liścia kapusty wyciąć gruby nerw, nałożyć porcję nadzienia i zawinąć gołąbki.
Brytfanki wysmarować olejem, układać na dnie gołąbki jedną warstwę, sok pomidorowy wymieszać ze śmietaną i wlać na gołąbki.
Wstawić przykryte brytfanki do piekarnika, piec w 200C około 40 minut, grzanie góra/dół, brytfanki zostawić w piekarniku do wystygnięcia, najlepiej piec wieczorem i zostawić do rana - z młodej kapusty gołąbki pieczone w piekarniku w sosie pomidorowym są najlepszymi gołąbkami, lubimy na ciepło i na zimno.........SMACZNEGO!!!
#durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura
4 komentarze:
Wyglądają super! : )
Dziękuję i pozdrawiam.
Uwielbiam takie gołąbki, moje smaki!
super przepis, polecam
Prześlij komentarz