Składniki:
polędwiczki drobiowe 1 opakowanie, VEGETA NATUR z curry
"zobacz TUTAJ" 1 łyżeczka,
VEGETA NATUR mieszanka warzywna do potraw "zobacz TUTAJ"
1 łyżka,
tymianek 1 łyżeczka,
ząbki czosnku 3 sztuki,
olej rzepakowy 8 łyżek
ziemniaki ugotowane 1 kg,
koperek 1/2 pęczka
ogórki zielone 4 sztuki średnie, VEGETA NATUR do sałatek i dipów "zobacz TUTAJ" 1 opakowanie,
jogurt naturalny 380 gram
Opłukane, osuszone ręcznikiem papierowym, polędwiczki włożyć do marynaty: VEGETA NATUR: z curry, mieszanka warzywna do potraw - duży wybór przypraw
"zobacz TUTAJ", tymianek, ząbki czosnku pokrojone, olej rzepakowy, dobrze natrzeć i schować do lodówki na kilka godzin.
W rondlu na gorącym oleju podsmażyć polędwiczki z każdej strony ale nie za mocno, wlać wodę, pod przykryciem dusić z 25 minut na średnim ogniu.
Mąkę wymieszać z wodą i wlać do sosu, mieszać do zagęszczenia sosu, dodać pieprz mielony.
Ugotowane ziemniaki utłuc z koperkiem.
Obrane ogórki zetrzeć na tarce do ogórków, wymieszać z VEGETA NATUR do sałatek i dipów, jogurtem - polędwiczki drobiowe w sosie własnym są bardzo smaczne na dobry, sycący, aromatyczny obiad, przyprawy dajemy jakie się lubi.........SMACZNEGO!!!
#durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz