Składniki:
makaron świderki 1 opakowanie,
olej rzepakowy 1 łyżka,
sól 1 łyżka,
woda 4 litry
truskawki świeże 1 kg,
cukier puder 6 łyżek,
cukier wanilinowy 1 opakowanie,
jogurt naturalny 760 gram 2 opakowania
Makaron świderki lub inny jaki się lubi ugotować w osolonej wodzie z olejem, po ugotowaniu odcedzić na durszlak i przelać zimną wodą, odcedzić dobrze z wody.
Truskawki obrać, szybko opłukać zimną wodą, wsypać do miski.
Dodać cukier wanilinowy, cukier puder, wlać jogurt i pałką blendera wszystko zmiksować ma mus.
Podawać makaron polany truskawkami - najlepszy makaron z truskawkami z jogurtem, idealne danie na podwieczorek , na kolację, bardzo lubimy zwłaszcza przy świeżych truskawkach..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz