mleko 500 ml, woda gazowana 2 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, cukier 2 łyżki, sól 2 szczypty, jajka 2 sztuki, olej Beskidzki 6 łyżek, mąka tortowa 2-2,5 szklanki, twaróg waniliowy 1 opakowanie 500 gram + jogurt grecki gęsty 380 gram, gruszki 4 sztuki, woda 1,5 szklanki, cukier 1 łyżka, sok z cytryny 1 łyżeczka
Mleko, olej rzepakowy, wodę gazowaną, mleko, cukier, cukier wanilinowy, sól, mąkę mikserem dokładnie wymieszać na dość lejące ciasto, zostawić na 30 minut, jeśli ciasto zbyt zgęstnieje to dolać ciut mleka z wodą gazowaną.
Patelnia do naleśników 22 cm, raz tylko przetrzeć ręcznikiem papierowym zmoczonym olejem rzepakowym, na bardzo rozgrzaną patelnię chochelką nalać porcję ciasta, smażyć na złocisto z każdej strony.
Gruszki pokroić w kostkę, wsypać do garnuszka, wlać wodę, sok z cytryny, cukier i gotować z 8 minut, wystudzić.
Każdy naleśnik posmarować twarogiem waniliowym zmiksowanym z jogurtem greckim, złożyć na "4", przed jedzeniem polać gruszką w syropie - bardzo łatwe, szybkie i przede wszystkim smaczne naleśniki z twarogiem waniliowym i gruszkami w syropie..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz