bułka paryska 1 sztuka, woda zimna 1 szklanka, kiełbaska 1 sztuka, olej rzepakowy 4 łyżki, cebula 1 sztuka mała, pieczarki 4 sztuki średnie, jajka 3 sztuk, pieprz mielony 1 łyżeczka, oregano 1 łyżeczka, sól 1/2 łyżeczki, dodatki: pomidory, szczypiorek
Kiełbaskę pokroić na plasterki, na oleju podsmażyć na złoty kolor, przełożyć na talerz, na tym tłuszczu usmażyć pokrojone pieczarki z cebulą do odparowania wody.
Formę do muffinek większą wysmarować olejem, kromki bułki paryskiej zwilżyć wodą i wkładać je do foremek.
Do każdej foremki włożyć pieczarki, plastry kiełbaski, dodać całe jajka z solą, pieprzem, oregano.
Piekarnik nagrzany na 160C, termoobieg, grzanki piec około 20-25 minut, podawać z pomidorami, szczypiorkiem - bardzo smaczny pomysł na wykorzystanie krojonej bułki paryskiej, najlepsza jest taka dwu dniowa, dodatki możemy dodać na pikantnie, na słodko.......SMACZNEGO!!!
2 komentarze:
ale super śniadanie
dziękuję...
Prześlij komentarz