jajka ugotowane na twardo 10 sztuk "L", olej rzepakowy 1/2 szklanki, cebula 1 sztuka średnia, kalarepka 1 sztuka średnia, papryka czerwona 1 sztuka większa, ząbki czosnku 3 sztuki, papryka ostra 1/2 łyżeczki, sól 1 łyżeczka, natka pietruszki 1/2 pęczka
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek, przekroić na pół i wyjąć żółtka na talerz.
Na oleju zeszklić pokrojoną drono cebulę, dodać pokrojoną drobno obraną kalarepkę, wymieszać i podsmażać, następnie dodać drobno pokrojoną paprykę i ząbki czosnku, wymieszać.
Dodać paprykę ostrą, sól i podsmażać do miękkości warzyw, wystudzić.
Żółtka rozetrzeć widelcem i wymieszać z warzywami, połówki jajek napełniać farszem, posypać posiekaną natką pietruszki. - pyszne faszerowane jajka podsmażanymi warzywami, idealna na przystawkę do alkoholu ale na smaczne syte śniadanie lub kolację..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz