Składniki:
wafle okrągłe małe 1 opakowanie,
mleko 3.2% 3/4 litra,
galaretka cytrynowa 2 opakowania,
dżem niskosłodzony 500 gram,
kasza manna 4 łyżki
Mleko zagotować, wsypać galaretkę i szybko wymieszać, zostawić do wystudzenia.
Domowy dżem niskosłodzony przełożyć do garna, wsypać kaszkę manną, mieszając do zagotowania, cały czas mieszając gotować z 3 minuty, zostawić do wystudzenia.
Kupiłam okrągłe małe wafle, krążki wafli grubo smarować masą galaretkową i dżemową, można wafle nakryć talerzem i obciążyć np 2 torebkami cukru, u nas bez tego od razu jest zjadany deser - z wafli andrutów można na szybko przygotować smaczny deser, masa może być z dżemu, kremu gotowego lub samemu zrobić.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz