Składniki:
udka kurczaka 3 sztuki duże,
przyprawa do indyka 1 opakowanie,
woda 4 szklanki,
śmietana 12% 2 łyżki,
mąka pszenna 2 łyżki,
woda 1 szklanka,
koperek 1 pęczek
Duże udka kurczaka podzielić na porcje: pałka i podudzie, przyprawę do indyka wymieszać z olejem, do marynaty włożyć porcje udek, dobrze je natrzeć i do lodówki schować na kilka godzin.
Na gorącym oleju zrumienić z każdej strony porcje udek, wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa na średnim ogniu.
Porcje udek wyjąć na talerz, śmietanę wymieszać z mąką, wodą wlać do sosu i mieszać do zagęszczenia, wsypać koperek - udka kurczaka marynowane, podsmażone i duszone bardzo lubimy zjeść z chlebem z sosem z duszenia udek........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz