biszkopty mini 1 opakowanie,
śmietana 30% 200 gram zimna,
twaróg Sernikowy z Mascarpone Président 1 kg wiaderko,
galaretka pomarańczowa 2 opakowania,
woda gorąca 950 ml,
maliny 1 małe pudełko,
czekolada mleczna oreo 100 gram,
sok z cytryny 2 łyżeczki,
cukier puder 3/4 szklanki,
żelatyna deserowa 5 łyżeczek,
woda gorąca 120 ml
Galaretki wymieszać w gorącej wodzie (950 ml), zostawić do wystudzenia, następnie schować do lodówki, by zaczęła tężeć.
Żelatynę zalać gorącą wodą (120 ml), wymieszać dokładnie, letnią daje do sera.
zimny z lodówki Twaróg Sernikowy z Mascarpone Président krótko zmiksować na dużych obrotach z cukrem pudrem, wsypać pokrojoną drobno czekoladę mleczną oreo, miksując na średnich obrotach wlewać żelatynę.
Śmietanę mocno zimną ubić na sztywno i dodać do masy serowej miksując na mniejszych obrotach.
Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, rozsypać na dnie mini biszkopty, polać je paroma łyżkami galaretki i wyłożyć na nie masę serową, rozsypać opłukane,osuszone maliny i delikatnie je przycisnąć w sernik, wstawić do lodówki.
Tężejącą galaretkę wylać na maliny i sernik wstawić do lodówki najlepiej na całą noc - sernik jest niezwykle kremowy, zwarty dzięki Twaróg Sernikowy z Mascarpone Président,który idealnie nadaje się do serników na zimno, sernik jest nie za słodki, z chrupiącą czekoladą, mini biszkopty są również chrupiące(lepsze od dużych)z posmakiem malin w pomarańczowej galaretce...........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz