podudzia kurczaka bez kości 60 dag, mąka pszenna 1/2 szklanki, margaryna Śniadaniowa Klastyczna 6 łyżek, kostka rosołowa cielęca 2 sztuki, cebula 1 sztuka, ziemniaki młode 3 sztuki, włoszczyzna młoda 1 pęczek, kapusta młoda 1 główka mała, kalafior 1/2 główki, papryka czerwona 2 sztuki, przyprawa węgierska 2 łyżki, papryka ostra 1 łyżeczka, woda 3,5 litra, pieprz ziołowy 1 łyżka, koperek 1 pęczek
Margarynę Śniadaniowa Klasyczna stopić w dużym garnku, wsypać pokrojone w kostkę podudzia kurczaka wymieszane w mące pszennej, zrumienić co jakiś czas mieszać, wsypać pokrojoną cebulę i kostki rosołowe.
Następnie wsypać pokrojone, obrane ziemniaki, wymieszać, podsmażać z 3 minuty.
Wsypać rozdrobnioną w blenderze włoszczyznę razem z nacią selera, pokrojoną dość drobno kapustę, przyprawę węgierską, czerwoną paprykę, podsmażać wszystko z 3 minuty mieszając.
Wlać wodę, wsypać pieprz ziołowy, paprykę ostrą i izagotować, na średnim ogniu gotować z 30 minut, na koniec wsypać koperek - zupa jest smaczna, aromatyczna, my lubimy zupę warzywną również zjeść na śniadanie, daje nam energii do pracy czy innych czynności domowych, margaryna Śniadaniowa Klasyczna również sprawdziła się w zupie...........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz