Składniki:
mąka tortowa 2 szklanki,
proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
cukier 1/2 szklanki,
palma miękka 12,5 dag,
jajka 3 sztuki "L",
mleko 100 gram,
olejek migdałowy 2 krople,
rabarbar 6 łodyg,
cukier 4 łyżki
lukier: cukier puder i szklanka,
mleko gorące 3-4 łyżki
Do miski wsypać mąkę przesianą z proszkiem, cukier, wbić jajka, wlać mleko, olejek migdałowy, dodać miękki tłuszcz, wlać mleko.
Mikserem ucierać ciasto na dość gęstą konsystencję z 5 minut na najwyższych obrotach miksera.
Forma silikonowa 25x25 cm, ciasto wyłożyć do formy, rozsypać pokrojony na 1 cm kawałki obrany rabarbar, posypać cukrem.
Piec ciasto w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 50 minut, ciasto w formie wystudzić.
Puder cukier wymieszać mlekiem na nie za gęsty lukier, polać lukrem wierzch ciasta - ciasto jest pyszne, łatwe, szybkie do wykonania, wszystkie składniki ciasta są ucierane jednocześnie i zawsze to ciasto wychodzi dobre...........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz