bułka paryska 8 kromek, olej czosnkowy 1/4 szklanki, pieczarki 8 sztuk, cebula 1 sztuka, masło 2 łyżeczki, salami 16 plasterków lub 8 dużych, ser żółty salami 8 plastrów grubszych, sos pomidorowy lub inny
pieczarki na maśle podsmażyć z cebulką do odparowania płynu z patelni - nie solę, gdyż salami i ser są dość słone
kromki bułki paryskiej dwudniowej skropić trochę wodą, posmarować pędzelkiem maczanym w oleju czosnkowym
na kromkę nakładać pieczarki, salami, plastry sera żółtego, piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 20 minut, podać z sosem jaki się lubi - zapiekanki na szybko często robię wykorzystując bułkę paryską nie pierwszej świeżości lub inne starsze pieczywo, dodatki też wykorzystuję jakie mam w lodówce.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz