Składniki:
ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone,
ser twarogowy śmietankowy 40 dag,
jabłka 3 sztuki,
żółtka 2 sztuki,
cukier 4 łyżki,
cynamon 1 łyżeczka,
kasza manna 1 łyżka,
lukier biały - w opisie
twaróg śmietankowy łyżką utrzeć z żółtkami, cukrem, cynamonem, kaszką manną, startymi, obranymi jabłkami na tarce o grubszych oczkach
ciasto francuskie rozwinąć z rolki, umieścić na blaszce z papierem do pieczenia i na środku wzdłuż ciasta rozłożyć masę serowo-jabłkową
wolne brzegi ciasta ponacinać na paski i zakładać na nadzienie, posmarować pędzelkiem maczanym w mleku
piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, ciasto piec z 40 minut, zostawić do wystudzenia przy uchylonych drzwiczkach piekarnika
3/4 szklanki pudru cukru utrzeć z sokiem z cytryny na nie za gęsty lukier,polać lukrem ciasto i zostawić do zastygnięcia - ciasto jest smaczne i szybko znika do kawki i herbatki...........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz