Składniki:
rosół 3 litry,
ziemniaki 8 sztuk,
przecier ogórkowy 2 opakowania,
koper włoski Royal Brand 1 łyżka,
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka,
mąka pszenna 3 łyżki,
śmietana słodka 200 ml
ziemniaki pokroić w kostkę i w małej ilości wody je ugotować do miękkości razem z koprem włoskim
w osobnym garnku w małej ilości wody gotować z 20 minut ogórki starte na zupę, dwa opakowania/woreczki
do ziemniaków wlać rosół (zostawić 1 szklankę do śmietany), wlać ogórki, dodać z rosołu pokrojone marchewki, seler, pietruszkę, gotować z 10 minut
mąkę wymieszać ze śmietaną, rosołem i wlać do zupy mieszając do zagotowania, dodać pieprz mielony - zupa ogórkowa z koprem ma wyborny smak i zapach...........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz