Składniki:
pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka,
olej rzepakowy 1/4 szklanki,
mąka pszenna 1/2 szklanki,
cebula 1 sztuka,
papryka 2 większe/kolorowe,
czosnek 4 ząbki,
kucharek 1 łyżka,
wywar warzywny 4 szklanki/z fasolki,
marchew 2 sztuki,
mąka pszenna 2 łyżki,
śmietana gęsta 1 łyżka,
woda 1 szklanka,
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka,
przyprawa do zup i potraw w płynie - ile potrzeba
umytą i osuszoną pierś podwójną kurczaka pokroić na ok 1,5 cm kostki, obsypać wszystko dobrze mąką, na gorącym oleju zrumienić mięso co jakiś czas mieszając, dodać kucharka
dodać pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojone na kawałeczki kolorowe papryki i podsmażać z 5 minut co jakiś czas mieszając
obieraczką "julienne" poszatkować marchew i dodać do gulaszu, wymieszać wszystko
z ugotowanej fasolki szparagowej wlać wodę lub dodać 2 kostki warzywne i 4 szklanki wody, wszystko wymieszać i pod przykryciem dusić z 20 minut
śmietanę wymieszać z wodą i mąką, wlać do gulaszu i mieszając zagęścić sos, dodać pieprz mielony i przyprawę w płynie - gulasz podawać na obiad z czym się lubi............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz