Składniki:
mięso mielone wieprzowe 60 dag,
jajka 2 sztuki,
bułka namoczona w mleku 1 sztuka,
bułka tarta 2 łyżki,
cebula 1 sztuka,
cząber 2 łyżki,
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka,
kucharek 1 łyżka,
smalec - ile potrzeba
mielone mięso z szynki, łopatki włożyć do miski, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, jajka, kucharka, pieprz, cząber suszony
bułkę namoczyć w mleku, następnie odcisnąć z mleka i dać do mielonego mięsa, wsypać tartej bułki, wszystko dobrze wyrobić ręką na kleistą masę
na patelni rozgrzać porcję smalcu, smażyć kotlety mielone na rumiano, następnie pod przykryciem na małym ogniu dusić z 5 minut
kotlety są pulchne, aromatyczne i smakują na ciepło i na zimno..............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz