Składniki:
woda 3 litry,
warzywa mrożone 1 opakowanie/jesienny bukiet,
buraki 1/2 kg,
cukinia 1 średnia,
kostka rosołowa 1 sztuka,
kucharek 1 łyżka,
masło 2 łyżki,
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka,
makaron muszelki 1 szklanka/suchy,
ocet jabłkowy 1 łyżeczka,
śmietana gęsta 1/2 szklanki
do garnka wsypać mrożone warzywa zupa jesienna, starte na grubszych oczkach buraki, pokrojoną w kawałeczki cukinię ze skórką, zagotować
dodać kostkę rosołową, kucharka i gotować z 20 minut na średnim ogniu, następnie dodać masło, wsypać makaron muszelki i gotować makaron na "al dente"
wlać ocet jabłkowy, śmietanę 18% rozmieszaną z zupą i ciut solą, nie zważy się, wsypać pieprz mielony - zupa jest smaczna, syta, nie za kaloryczna..............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz