Składniki:
woda 3,5 litra,
fasolka szparagowa 1/2 kg,
brokuł 1 sztuka,
papryka zielona 1 sztuka,
włoszczyzna 1 pęczek,
cukinia 1 sztuka,
ziemniaki 6 sztuk,
masło 1/4 kostki,
kostka rosołowa 2 sztuki,
kucharek 1 łyżka,
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka,
gałka muszkatołowa mielona 1 łyżeczka,
koperek 1 pęczek
fasolkę żółtą pokroić na kawałki, brokuły różyczki odciąć od głąba, opłukać i w garnku zalać wodą
wsypać pokrojone marchewki, seler, pietruszki, por, cukinię, ziemniaki, paprykę i zagotować
wsypać kucharka, masło i gotować z 25-30 minut na średnim ogniu
wsypać posiekany koperek, mielony pieprz, jeśli trzeba to dolać trochę wody przegotowanej aby zupa nie była za gęsta
można podać ze śmietaną lub jogurtem, nam ta wersja zupy warzywnej smakuje bez dodatków - zupa jest przepyszna, lekka i zarazem syta.............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz